“Filmimin Hikâyesi” yarışmasının başvuruları tamamlandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek...

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek “Çocuk Filmleri Festivali” kapsamında düzenlenen “Filmimin Hikâyesi” yarışmasının başvuruları tamamlandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen 17. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen Filmimin Hikâyesi yarışmasında başvurular sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanından katılan öğrencilerin yaratıcı ve eğlenceli hikâyeleri, en iyi 50 hikâye arasında yer alıp kitaba basılmak için yarışacak.

Yarışmaya Olan İlgi Bu Yıl Katlanarak Arttı

Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile bu yıl 17. kez düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali’nin Filmimin Hikâyesi yarışmasına toplam 244 öğrenci başvuruda bulundu.

Türkiye’nin tüm illerinden 8-13 yaş arası çocukların büyük ilgi gösterdiği yarışmanın kazanan isimleri her biri sektörde kendini kanıtlamış isimlerden oluşan ana jürinin değerlendirmesi sonucunda belirlenecek.

Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri 

Filmimin Hikâyesi yarışması için yapılacak başvuruları, yaptıkları çalışmalar ve işlerle beğeni kazanan isimler değerlendirecek. 17. Çocuk Filmler Festivali Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri, Karikatürist ve Animasyon Yapımcısı Varol Güvenilir Baccarat Siteleri Yaşaroğlu başkanlığında; CGV Mars Cinema Group COO’su Nurdan Ulu Horozoğlu, Senarist ve Yönetmen Ali Tanrıverdi, Oyuncu Ceren Benderlioğlu ile Yazar ve Psikiyatrist Cem Mumcu’dan oluşuyor.

Kelimelerin Gücü Hayallere Ulaştıran Köprü Olacak

Yarışma kapsamında yazılacak hikâyeler arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek 50 hikâye bir kitaba basılacak. Kitaba basılan hikâyeler arasından birinci seçilen öğrenci ise ailesiyle birlikte İstanbul’a gelip bir hafta konaklama fırsatı bulacak ve bu süre boyunca İstanbul’u gezip tanıyacak. Kazanan öğrenci bunun yanı sıra tecrübeli bir yönetmen eşliğinde yarışmada birinci olan hikâyesini filme çekip hayallerini gerçeğe dönüştürebilecek. Festivalin ödül töreninde Filmimin Hikâyesi yarışmasının birincisi büyük ödül dizüstü bilgisayarın sahibi olacak.

 

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Önerilen Haberler