Demir Cevheri Zenginleştirme

Demir cevheri zenginleştirme işlemi teknoloji geliştikçe artmıştır. Üstelik birden fazla şekilde zenginleştirme işlemi.

Boyuta Göre Sıralama: Kırma aşamasında farklı mineraller oluştuğu için cevher farklı boyut ve şekillerde ayrılabilir. Farklı minerallerin değişen kırılma dayanımları, farklı şekilde kırılarak kaba ve ince taneleri birbirinden ayırarak büyük ölçüde zenginleştirmeleri anlamına gelir. Bas-tr ailesi olarak Türkiye’nin doğal taşlarını ve cevherlerini zenginleştirme konusunda tecrübeliyiz. Ayrıca demir cevheri zenginleştirme (bknz. https://bas-tr.com/urun/hematit-cevheri-zenginlestirme/) işlemlerimiz en erken kullanımlardan ve bu güne kadar devam ediyor. Manuel ayıklamanın yanı sıra günümüzde otomatik ayıklama makineleri de kullanılmaktadır. Minerallerin bazı özelliklerinden (şekil, renk, parlaklık, radyoaktivite/fosforlu özellikler, X-ışınları) faydalanarak yararlı mineraller gereksiz minerallerden ayrılır.

Özgül Ağırlık Kullanılarak Zenginleştirme: Bu, farklı özgül ağırlıktaki mineralleri kullanan bir konsantrasyon yöntemidir. Bu zenginleştirme diğer cevher zenginleştirme yöntemlerine göre biraz daha ekonomik olduğu için tercih edilen yöntemdir. Uygulama alanı oldukça geniş olan bir demir cevheri zenginleştirme yöntemidir. Krom, normal kömür, deniz kumu, manganez ve barit gibi mineraller farklı özgül ağırlıklarla zenginleştirilebilir. Ağır ortamın ayrılması, cihazların konsantrasyonu, sıvı ortamda lamel konsantrasyonu. Syl Gutter, Reichert Cone, Spiral Chute (Humpley), Jerky Table ve Air Table, özgül ağırlık farklılıklarına göre mineral konsantrasyonu sağlar.

Manyetik Ayırma ile Cevher Zenginleştirme Yöntemi: Manyetik ayırma, demirde bulunan minerallerin manyetik duyarlılığına dayanan bir zenginleştirme biçimidir. Mineralleri konsantre (paramanyetik) ve konsantre olmayan (diyamanyetik) mineraller olarak ayırmak için bir manyetik ayırıcı kullanılabilir. Çok güçlü manyetik özelliklere sahip paramanyetik minerallere ferromanyetik denir.

Elektrostatik Ayırma Yoluyla Konsantrasyon: Mineralin iletkenlik farklılıklarına göre uygulanan bir işlemdir. Bu süreçte mineraller farklı yoğunluklarda, genellikle farklı yüklerle yüklenir ve daha sonra farklı özelliklere sahip elektrostatik çökelticilerden geçirilerek ayrıştırılır. Tüm sistemleri kurmak bizim görevimizdir. Bas-tr.com olarak biz tüm bu cevher zenginleştirme yöntemlerini kurmakla görevli firmayız.

 

Önerilen Haberler