Özel Sivas Sınav Koleji

EĞİTİM GURMESİ Kayseri’den sonra bu hafta adını sıkça duyduğumuz Sivas’ta. Sivas gerek tarihi dokusu gerek şehir planlaması olarak oldukça güzel bir ilimiz.

Sivas’a geldiğimizde güzel örnekler ile adını sıkça duyduğumuz ÖZEL SİVAS SINAV KOLEJİ Genel Müdürü İsmail AYHAN ile bir araya geldik. Siz okurlarımızın ve tüm velilerin sormak istediği, kafalarına takılan soruları İsmail AYHAN ‘a yönelttik:

  • Sayın İsmail AYHAN. ÖZEL SIVAS SINAV KOLEJİ’ni Sivas’a geldiğimizden beri bize sık sık örnek gösteriyorlar. ÖZEL SIVAS SINAV KOLEJİ kaç yıllık bir okul biraz bahseder misiniz?

“Özel Sivas Sınav koleji her kademede Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, Üretken, Yaratıcı, Sorumluluk sahibi, Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, Teknoloji destekli, Yabancı dil ağırlıklı ve Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmek üzere hizmet vermek üzere 02.03.2019 yılında hizmete girmiştir.”

  • Hangi sınıflara hizmet veriyorsunuz?

“Sınıflarımız yoğunluklu olarak 15-20 kişiyi geçmemek üzere tasarlanmıştır. Her sınıf düzeyinde bir şube olarak hizmet vermektedir.”

  • Okulunuzun fiziki imkanlarından biraz bahseder misiniz?

“Okulumuzun açık spor alanları (halı saha, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası) ile kapalı buz pateni alanı mevcuttur. Bunun yanı sıra fen-fizik ve kimya laboratuvarları ile resim ve müzik atölyeleriyle görsel açıdan efektif bir donanıma sahiptir. Okulumuz, bina alanı 3754 m2 açık alanı 1137 m2, toplam 5091 m2 lik bir alana sahip olup etrafı tamamen kapalı bir ve korunaklı bir bölge üzerinde hizmet sunmaktadır.”

  • Okul olarak öğretmen dahil ne kadar çalışınınız var ve bir öğretmene düşen öğrenci adedi nedir?

“Okulumuzda 30 öğretmen, 4 idareci, hakla ilişkiler uzmanı, rehber personel, bilgi işlem uzmanı, danışma görevlisi ve 4 destek personeli olmak üzere 41 personel vardır. Bir öğretmene ortalama 7 öğrenci sorumluluğu düşmektedir. Bu durum öğrencilerimiz açısından sosyal kültürel, zihinsel ve bedensel yönde olumlu düzeyde gelişmelerini sağlamaktadır.”

  • Öğretmen kalitesi şüphesiz çok önemli, okulunuzda öğretmenlerin ortalama deneyim süreleri ne kadar?

“Öğretmenlerimizi göreve başlatmadan önce zorlu bir mülakat aşamasına tabi tutarak mesleki ve kişisel yeterliliklerini ölçüp Sivas Sınav Kolejinin vizyon ve misyonuna uygun çalışma arkadaşlarını kadromuza katmaya özen gösteriyoruz. Ortalama 8-10 yıllık bir deneyime sahip olan, aidiyet duyguları gelişmiş mesai arkadaşlarımızla açıldığı günden bugüne kadar yolumuza devam ediyoruz. Kalitesine güvendiğimiz öğretmenlerimizle başka bir kariyer planlaması yapılmadığı sürece karşılıklı memnuniyet ilkesi çerçevesinde uzun yıllar devam edileceği aşikârdır.”

  • Eğitime hangi tarihlerde başlıyorsunuz ve öğrencilere haftalık kaç saat eğitim veriyorsunuz ?

“Sivas Sınav Koleji olarak her yıl okulların resmi kapanış süresinden sonra 1 Temmuz’a kadar Gelecek yıl için özellikle LGS ve YKS sınav guruplarına hazırlık kampı kapsamında eğitimlerine devam ettirmekteyiz. Olağanüstü durumlar dışında Ağustos ayının ortasında Tüm öğrencilerimizin ve kayıtlı olmayanlarında katılabileceği yaz kampıyla birlikte okulumuz yeniden eğitim öğretime açılmaktadır. MEB’nın çalışma takvimi kapsamında, Eğitim öğretim yılı içinde öğrencilerimiz günlük 9 saat haftada toplam 45 saat ve hafta sonu 6 saat olma üzere toplam 51 saatlik akademik, sosyal ve kültürel eğitimlere tabi tutulmaktadır. Yıl boyunca her 1sınıf bazında en az 12 en fazla 20 deneme sınavıyla öğrencilerimizin akademik düzeyleri ölçülüp eksik olan kazanımların yeniden yapılandırılması için etüd programları düzenlenmektedir.”

  • Rehberlik olarak nasıl faaliyette bulunuyorsunuz?

“Haftalık veli görüşmemeleri yapılarak öğrencilerimizin ev ortamındaki çalışma sistemleri ve zamanları kontrol altında tutulmaktadır. Haftalık veli görüşme raporları okul yönetimine sunularak değerlendirme toplantıları yapılmaktadır.”

  • Öğretim şüphesiz çok önemli ancak çocukların psiko sosyal gelişimleri için hangi faaliyetleri yürütüyorsunuz?

“Okulumuzda özellikle ilkokul, 5-6 sınıflar ile 9-10. Sınıflar her hafta sonu sportif sosyal ve kültürel faaliyetleri sürdürmektedir. Bu kapsamda özellikle Müzik alanında piyano ve Gitar kursları, sportif anlamda Yüzme kursları, sınıflar arası sportif müsabakaları ile sosyal aktiviteler akademik çalışmaların yanında yer almaktadır.”

  • Okulunuzun almış olduğu ödüller var mı?

“Okulumuz gerek İl bazında gerekse de Türkiye genelinde yapılan okullar arası sportif ve sosyal kültürel alanlarında birçok ödül almış bir okuldur. Türkiye kayak alp disiplininde öğrencimiz Türkiye ikinciliğine uzanmıştır. Yine genç bayanlar Bilek Güreşi dalında öğrencimiz Türkiye ikincisi olmuştur. Liselerarası Çanakkale konulu şiir yarışmasında öğrencimiz üçüncülük ödülünü almaya hak kazanmıştır. Kurum olarak ise Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazanmıştır.”

Eğitim Gurmesi olarak ÖZEL SIVAS SINAV KOLEJİ sayın İsmail AYHAN ‘a Sivas’a böyle kaliteli bir okul kazandırdıkları ve bizleri kırmayarak sorularımızı samimi bir atmosferde cevapladığı, misafir perverliği için teşekkür ederiz.

Eğitim Gurmesi sizin için illerimizi gezerek sizin adınıza eğitimi araştırmaya devam edecek.

 

Önerilen Haberler

Leave a Comment