Dernek Kurmanın Avantajları Nelerdir ?

Dernek kurmak belli bir çaba ve düsen gerektiren bir iş olsa da bununla birlikte pek çok avantaj da sağlamaktadır. Bu avantajların neler olduğu da büyük bir merak konusudur. Dernek kurmayı düşünen oldukça fazla sayıda kişi dernek kurmanın avantajları nelerdir sorusuna bir cevap aramaktadır.

Dernek Kurmanın Avantajları

Dernek kurmanın getirdiği avantajlar saymakla bitmez. Yine de bazı avantajlar daha çok dikkat çekmektedir. Dernek kurmanın başlıca avantajları ise şunlardır:

1- Dernek kurarak belki de hayatınızı adadığınız bir konuda insanlara da kazanımlar sağlayabilirsiniz. Örneğin kimsesiz çocuklara yardımcı olan bir dernek açtınız diyelim. Bu derneği açma sebebiniz muhtemelen bu çocuklara yardımcı olmak ve onları hayata kazandırmaktır. Bu konuda dernek kurduğunuz an çok daha fazla kişiyle temasa geçme şansına sahip olacaksınız. Bu da doğal olarak yine çok daha fazla kimsesiz çocuğa yardımcı olmanızı sağlayacaktır. Kısacası hayatınızı adadığınız ya da adamak istediğiniz bir konuda dernek kurmak sayesinde hayallerinize kavuşabilirsiniz. Kısacası dernek kurmanın avantajlarının biri budur.

 

2- Dernek kurmanın sağladığı bir diğer avantaj ise yeni insanlar tanıyarak çevrenizin genişlemesi olarak söylenebilir. Arkadaşlarınızla ortak bir şekilde bir dernek kurduğunuz takdirde herkesin kendi çevresinden insanlar derneginize ziyarete ya da üye olmaya gelebilir. Bunun yanı sıra açtığınız derneğin fikrini beğenip derneğinize üye olmak isteyen de pek çok insan olacaktır. Kısacası tüm bu durumların sonucu olarak çevreniz genişleyecek ve yeni insanlar tanıyacaksınız. Bu da hayatınızın her anında önemli bir avantaj sağlayacaktır.

 

3- Dernek kurmak sayesinde elde edebileceğiniz avantajlar bunlarla sınırlı değildir. Dernek kurarak insanları bilinçlendirebilme şansı da elde edileceksiniz. Örneğin kültür ve sanat ile ilgili bir derneğe sahipseniz bu konuda başta çocuklar olmak üzere pek çok sayıda insanı bilinçlendirme şansına sahipsiniz. Bunu özellikle çocuklar için yapıyorsanız onları da mutlu edecek yarışmalar ve projeler düzenlemeniz iyi bir tercih olabilir. Bunun yanı sıra haftanın belli günlerinde yapılabilecek toplantıları da eğlenceli bir hale getirerek çocuklara bilinç kazandırabilirsiniz. Kısacası çocuklara bilinç kazandırma şansı da dernek kurmanın avantajlarından biridir.

 

Dernek Kurmanın Dezavantajları

Dernek kurmanın ne kadar çok avantajı olsa da dernek kurmak, her zaman çok avantajlı olmamaktadır. Dernek kurmanın belli başlı dezavantajları da yok değildir. Bu dezavantajların bazıları ise şunlardır:

 

1- Dernek kurmak demek bu konuda çalışmalar yönetmek demektir. Bu çalışmalar için de bazı zamanlar uzun vakitler ayırmanız gerekebilir. Elbette ki kurduğunuz dernek için çaba harcamak da sevebileceğiniz bir durumdur ama bu her zaman aynı şekilde olmamaktadır. Bazı günler dinlenmek isteyecek olsanız bile dernek ile ilgili acil yapmanız gereken işler olabilir. Kısacası her an çalışacak olmanız ve bazen yorgun olduğunuzda bile çaba harcamanız gerekmesi bir dezavantaj olarak söylenebilir.

 

2- Dernek kurmaya karar verdikten sonra dernek için uygun bir yer bulmanız gerektiği de açık bir durumdur. Yapacağınız faaliyetler için uygun bir daire kiralamanız ya da satın almanız gerekebilir. Bu da belli bir maddi kayba uğrayacağınızı gösterir. Kısacası maddi açıdan bir kayba uğrayacak olmanız kaçınılmaz bir durumdur. Ayrıca düzenlenen yarışmalar ve dernekte yapılacak her türlü faaliyet için de masraf yapılması şarttır. Bu sebeple maddi açıdan kayba uğramanızın bir dezavantaj olduğunu söylemek yanlış olmaz.

 

Dernek Kurmak Avantajlı Mı Dezavantajlı Mı ?

Dernek kurmak her şeye rağmen avantajlı bir iştir. Sonuçta tüm dezavantajları kabullenerek bu derneği açma kararına varılmaktadır. Bu sebeple dernek kurmanın amaçlarınızın ve hayalleriniz uğruna yaptıklarınızı da hesaba kattığınızda avantajlı olduğu söylenebilir.

Önerilen Haberler

Leave a Comment