Alçıpane Profil Çeşitleri

Alçıpan profil çeşitleri, kullanılacak alana göre farklı alternatiflerden oluşur. Nerde hangi sistemin kullanılacağı, uygulama alanının özelliklerine bağlıdır....

Alçıpan profil çeşitleri, kullanılacak alana göre farklı alternatiflerden oluşur. Nerde hangi sistemin kullanılacağı, uygulama alanının özelliklerine bağlıdır. Yeni nesil teknoloji ve profesyonel yöntemler kullanılarak üretilen sistemle, her talebe gereksinimlere göre cevap verilmektedir.

En Çok Tercih Edilen Alçıpan Profil Çeşitleri

Alçıpan inşaat sektöründe çok fazla göze çarpan bir sistemdir. Kullanımının sürekli artmasıyla paralel olarak model çeşitliliği de sürekli artıyor. Birbirinden farklı teknik özelliklere sahip Alçıpan profili çeşitleri, kullanım amaçları ile yapılan türüne göre şekillenir. Genel anlamda en çok uygulanan çeşitleri;

Standart Alçıpan: Belirli ölçülerde üretimi yapaılan ekonomik özellikli ve daha çok asma tavan profilleri ile duvarlarda kullanılan modeldir.

Flex FX Alçıpan: Beyaz alçıpan da denir. Düzgün yüzeyli, hafif yapılı ve esnek bir üründür. Montajı ve temizliği kolay olduğu için yaygın olarak tercih edilir.

Yangına karşı dayanıklı alçıpan: Cam elyaf kullanımıyla yoğunluğu arttırılmış ve yangına karşı dayanıklı hale getirilmiş FR alçıpan profili çeşididir. Bu özelliğinden dolayı çok tercih edilir. Gri ve pembe renklerle işaretleme yapılan bir sistemdir.

Suya dayanıklı alçıpan: Nemli ve ıslak ortamlara karşı üstün seviyede dayanıklılık göstermesi için su iticilik özelliğine sahip şekilde üretilen WR alçıpan modelidir. Seramik ve fayanslara kolayca uygulanabilir, temizliği oldukça kolaydır. Halk arasında yeşil alçıpan da denir.

Fireboard alçıpan: İki yüzeyinde cam elyaf ve şilte kullanılarak yangına karşı 3 saate kadar dayanma özelliğine sahip şekilde üretilen modeldir.

Akustik alçıpan: Ses yalıtım özelliğine sahiptir. Yüksek ses olan her yerde kullanılabilir.

X-Ray ışınlarına dayanıklı alçıpan: X-ray ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyucu şekilde üretimi yapılır. Hastanelerde yaygın olarak kullanılır.

Küfe ve neme karşı dayanıklı alçıpan: MVR alçıpan, küf ve neme dayanıklılığı dolayısıyla ıslak ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir yapıdadır. Hem suya hem de yangına karşı dayanıklılığı dolayısıyla kullanım alanlarında avantaj sağlar.

İhtiyaçlara uygun alçıpan profil çeşitleri için firmamızla iletişime geçip gereksinimlerinizi belirtmeniz yeterlidir. Basit üretim ve kurulum özelliğine sahip sistemle beklentilerinize en uygun cevabı alabilirsiniz. İhtiyaç duyulan alanda fonksiyonel kullanıma yönelik olarak üretilen sistem, ekonomik fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

 

Önerilen Haberler