Tomurcuk seramikleri gününüzü güzelleştirecek

Zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla hizmet veren Tomurcuk Vakfı, atölyelerine bir yenisini ekledi.

Zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu amacıyla hizmet veren Tomurcuk Vakfı, atölyelerine bir yenisini ekledi.

Vakıf Başkan Yardımcısı Esra Şentuna’nın Kadıköy’de açtığı “ESS Ceramics” atölyesi, haftanın bir günü Tomurcuk gençlerinin yeni atölyesi oldu. Tomurcuklar, Esra Şentuna önderliğinde seramik ürünler yapmaya başladı. İlk çalışma, Tomurcuklardan Emel Kutlu ve Cansel Yılmaz ile gerçekleştirilirken Tomurcuk Vakfı Genel Başkanı H. Sernur Karagöz, çakıl taşları sanatçısı Ayfer Yelken ve başarılı ressamlarımızdan Aydın Akyol’da bu çalışmaya destek verdiler.

Bu konuda yeterliliği olan Tomurcuk bireylerinin ürettiği seramik ürünler, Vakıf yararına düzenlenecek çeşitli organizasyonlarda değerlendirilecek.

Ürün yelpazesi, Tomurcuk Vakfı’nın “Yapamadıkları ile değil yapabildikleri ile değerlendirin” ilkesine bağlı kalınarak tabak, kupa, vazo gibi özel bireylerin rahatlıkla yapabileceği objeler olarak belirlendi.

Yeni atölye ile birlikte vakfın atölye sayısı 7 oldu. Ritm, Kabare gruplarının gösterilerinin yanısıra Resim, El Sanatları, Taş objeler, Mum atölyelerinde özel bireyler tarafından hazırlanan ürünler de çeşitli kermes, organizasyon ve özellikle yılbaşı zamanında değerlendirilmekte.

Vakfa bağlı Rehabilitasyon Merkezini pandemi sürecinde kapatan Tomurcuk Vakfı, çalışmalarına atölyeler çerçevesinde devam etmekte.

Önerilen Haberler

Leave a Comment